Jeugdwerk

Crèches

Hoewel de jongste kinderen van harte welkom zijn in de kerkdienst, is er voor hen (0 tot ongeveer 4 jaar) tijdens de kerkdienst ook opvang beschikbaar. Ook de crèches worden geleid door vrijwilligers uit de kerk. Veiligheid, liefde en aandacht zijn hier belangrijke waarden.

Chrisclub

Twee keer per maand zijn de kinderen uit de groepen 1 t/m 6 van de basisschool in de kerkdienst van harte welkom bij de Chrisclub. Er zijn 6 groepen. De Chrisclubs voor de groepen 1, 2 en 3 en voor de groepen 4, 5 en 6 worden om en om gehouden op de zondag in de morgendienst. Zo zijn de kinderen om de week tijdens de dienst op hun eigen niveau bezig met het thema van de zondag. De andere week maken ze de gewone kerkdienst mee. 

Kidz678

Eén keer per maand komen de kinderen die in de groepen 6, 7 en 8 van de basisschool zitten bij elkaar in de kerk voor een gezellige avond. De avonden starten met een gezamenlijke maaltijd en worden ingevuld met een afwisseling tussen bespreking van een onderwerp en spelletjes. Er zijn ook geregeld ontmoetingen met andere/oudere gemeenteleden. Belangrijke doelen zijn: vertrouwd raken met elkaar, met de kerk en met Jezus.

Going Deep Kidz

Voor de tieners van Kidz is elke maand een Going Deep Kidz avond. Op deze avonden gaan we een stapje dieper de Bijbel of een christelijk thema in. Dit is door het seizoen heen op verschillende avonden. Going Deep Kidz wordt gegeven door onze jongerenwerker of predikant.

Jeugdkring

Jeugdkring hebben we om de week voor de volledige middelbare school, maar onderverdeeld in twee delen, onderbouw en bovenbouw. Samen kerkzijn, leren over Jezus en zoeken naar wat geloven vandaag de dag betekent.

Connect

Naast de jeugdkring hebben we elke maand een Jeugdkring Connect- of een 015 Connect-avond. De ene maand doen we leuke activiteiten met de jeugd uit onze kerk (JKConnect) en de andere maand doen we dit met jeugd uit verschillende kerken in Delft (015Connect). Denk aan activiteiten zoals bowlen, sporten, een jeugddienst, een Happie Tour of andere activiteiten om met jongeren uit onze en andere kerken te verbinden! Deze activiteiten kunnen op vrijdag of zaterdag zijn.

Going Deep

Sinds 2019 hebben we in de Immanuelkerk geen catechese meer. Onderwijs en ontmoeting is samen verweven in Jeugdkring. Toch vinden we het belangrijk om extra verdieping aan te bieden voor die jongeren die hier behoefte aan hebben. Elke maand hebben we een blok van twee of drie avonden met een gemeentelid over een thema. Deze gemeenteleden organiseren deze avonden samen met onze jongerenwerker of predikant. .

015 Connect

Vanuit kennismakingsgesprekken met het netwerk van Delfts’ jeugdwerk van onze jongerenwerker is 015Connect ontstaan. Een platform van kerken in Delft die verlangens hebben voor gezamenlijke jeugdactiviteiten. Tieners uit de verschillende kerken zitten op dezelfde scholen, sportclubs en werken bij dezelfde bijbaantjes, maar hebben vaak helemaal niet door dat er meer jongeren geloven. Bij 015Connect willen we jongeren verbinden aan elkaar, toffe activiteiten organiseren en een christelijk jongerenplatform opstarten om trots op te kunnen zijn. Een plek waar je erachter komt dat je zeker niet de enige gelovige jongeren bent en een plek waar je gemakkelijker ook klasgenoten mee naar toe zou nemen. Voor de planning wijzen we op de agenda.
Geïnteresseerd? Volg ons via https://www.instagram.com/015.connect/ of steun ons via: NL40INGB0675900441

Contactpersonen

Heb je passie voor jeugd of vragen over het jeugdwerk? Dan kan je terecht bij:

Jeroen Stomphorst, onze jongerenwerker. Te bereiken via: tel. 06-20258279 en email jeroenstomphorst@immanuelkerkdelft.nl

Bert van Meeuwen, voorzitter commissie jeugdwerk. Te bereiken via email bertvanmeeuwen@gmail.com