Alpha-cursus

Voor Alpha Youth klik hier!


Samen met anderen op onderzoek uitgaan rond voor jou belangrijke levensthema's, dat is in een notendop de Alphacursus. Dat kan zijn: wat geeft het leven voor mij betekenis, wat is mijn missie?  We hebben ook allemaal dingen meegemaakt in ons leven en ook dat kan vragen oproepen. Zoals: hoe zit het met de ellende in deze wereld? Is er iemand die de wereld aanstuurt? Woaar dient het allemaal voor?

Tijdens de Alphacursus is er tijd en gelegenheid om stil te staan bij deze en andere vragen en met andere deelnemers in gesprek te gaan. Je bent niet de enige: wereldwijd gingen 25 miljoen mensen je voor in het volgen van deze cursus.

Voor wie?

Alpha is voor mensen met levensvragen, voor iedereen dus! Zowel mensen met als zonder christelijke achtergrond zijn welkom. Heb jij vragen over het leven of het christelijk geloof? Dan is de Alphacursus echt iets voor jou!

Waarom?

Op Alpha denk je samen na over dertien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd nieuwe invalshoeken en perspectieven die je eigen mening verder vormgeven. Je ontmoet leuke nieuwe mensen en...de cursus zelf is gratis! Voor het eten is een vrijwillige bijdrage welkom, maar laat dat geen belemmering zijn.

Hoe werkt het?

De avond begint met samen eten, wat gelegenheid geeft om elkaar op een ontspannen manier beter te leren kennen. Daarna luister je naar een inspirerende praatjesmaker. Vervolgens is er alle ruimte je vragen/ideeën/ervaringen te delen in kleine groepen.
Er zijn ongeveer tien Alpha-bijeenkomsten en er is een Alphaweekend (vrijdagavond en zaterdag). Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal.

​Welkom!

Heb je zin in een nieuwe uitdaging? Je bent van harte welkom op de Alphacursus! Op 3 september 2024 hopen we weer een nieuwe cursus te starten om 18:45u (tot 21:30u) met een introductie-avond waarbij de deelnemers een indruk kunnen krijgen van de sfeer en inhoud. De avond start met een heerlijke maaltijd verzorgt door gemeenteleden. De Alphacursus is gratis om deel te nemen.

Meer info of aanmelden?

Bekijk dit filmpje voor meer info of check de site www.alpha-cursus.nl. Daar vind je ook andere Alphacursussen in of rond Delft.
Voor info over de cursus vanuit de Immanuelkerk: neem contact op met Jan van Doornik: 06-40733087, jan@janvandoornik.nl